Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Každých 40 minut zmizí jedno auto. Kde se kradou nejvíce?

Každých 40 minut zmizí jedno auto. Kde se kradou nejvíce?

Foto: Škoda Auto

Každých 40 minut zloději v Česku ukradnou jeden osobní automobil. Zhruba každé třetí odcizené auto je pak Škoda Octavia. Nejhorší je pro motoristy Praha, kde průměrně zmizí 10 aut denně.

A co je horší - vypátrat se jich povede minimum. Zatímco ve "venkovských" krajích se kriminalistům daří najít třetinu nebo dokonce skoro každé druhé štípnuté auto, v Praze je to sotva jedno auto z dvacítky ukradených.

A oblíbenost škodovek, speciálně oktávií, je snadno pochopitelná - mezi Čechy je jich tolik, že jsou náhradní díly z nich žádaným a vysokoobrátkovým zbožím.

Naopak klidné spaní mohou mít majitelé seatů a citroenů – o tato auta zloději příliš nestojí. Policejní statistiky ale nabízejí ještě jednu zajímavost – vůbec nejvíce se u nás totiž auta kradou ve čtvrtek, naopak v sobotu jich mizí nejméně.

Témata:  krádeže

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy