Spisovatel zaútočil na Zemana dopisem ostrým jako břitva. Podívejte se

Působení prezidenta České republiky Miloše Zemana v úřadu budí velkou pozornost. Na popud jeho jednání vznikl i otevřený dopis. Co byste mu napsali vy?

660
reklama

Spisovatel, bloger a příležitostný herec Vladimír Kroupa napsal prezidentu Zemanovi dopis, který zveřejnil, a vypisuje se v něm ze zklamání a ztráty hrdosti za svou zem.  "Ano, stydím se nyní za svou rodnou zem, protože její hlavou je ve vaší osobě člověk, který není ani maličko hoden toho, aby si ho lid vážil. Zkoušel jsem přemýšlet nad otázkou, zda jste pro mě osobně, v mých očích a v mém přesvědčení, byl alespoň v jedné jediné záležitosti dobrým prezidentem. Ne, nebyl, ani jednou," píše v otevřeném dopise Kroupa.

Poslední kapkou, která ho donutila k takové reakci, byla prezidentova schůzka s některými členy ČSSD za zády jejich předsedy Sobotky.  "Tímto aktem, který byl jednoznačně za hranicí jak morálky, tak politické kultury, a vůbec všeho, co se dá nazvat politikou," zmiňuje. Celý dopis najdete ZDE.

Kroupa v dopisu podezírá Zemana, že jeho současná zdravotní indispozice je pouze zástěrkou. "Víte, po zkušenostech s vašimi metodami mám velikou potíž uvěřit vám, a třeba i konziliu lékařů z celé planety, že je tato vaše kolenní nehoda skutečná," píše spisovatel.

Témata: Zeman, Miloš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky