Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Rvačka Romů v Havířově. Policisté měli plné ruce práce

VIDEO: Rvačka Romů v Havířově. Policisté měli plné ruce práce

Foto: Radek Sycha, MoneyMAG.cz

Na sídlišti Zadky v Havířově-Šumbarku měla policie plné ruce práce. Všechny motohlídky se musely v odpoledních hodinách vydat zpacifikovat rvačku mezi romskými obyvateli sídliště.

Situace u jednoho z panelových domů byla v jednu chvíli kritická. Podle informací serveru Deník.cz museli na místo potyčky přijet všichni republikoví i městští policisté, kteří byli v tu dobu v terénu. Zdroj: YouTube

Zatčení dvojice opilých mužů, kteří se do sebe pustili pěstmi, totiž bránili jejich rodiny. Při nasazování pout jednomu z mužů dokonce upadli na ženu ležící u nich na zemi. Vše je vidět na záběrech, které se objevily na serveru Youtube.

Když se povedlo oba muže dostat do auta a vyrazit s nimi na služebnu, rodina se snažila sehnat taxi, aby mohla za nimi. Podle Deníku.cz nakonec museli policisté bránit vstup na jejich služebnu.

Nájemníci se prý této romské rodiny bojí. "Je to problém skutečně této rodiny, která není schopna se přizpůsobit životu v naší společnosti. Ty hádky jsou každodenní. My máme mentálně postižené dítě a toho věčného kraválu se bojí a bojíme se i my. Nedovedu pochopit, proč se oni nedovedou s námi sžít. Ať jim dá někdo nějaké desatero slušného chování," sdělil serveru jeden z nájemníků.

Témata:  Romové

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 11:39

Předpověď počasí na noc a středu 17. dubna

Mezi tlakovou níží nad východní Evropou a tlakovou výší nad východním Atlantikem k nám bude nadále proudit studený a vlhčí vzduch od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy