Nagyová stále šokuje. Odhalena skandální skutečnost

V průběhu soudu kvůli zveřejnění příjmu Jany Nagyové vyšly najevo nečekané skutečnosti. Šéfka Nečasova kabinetu si totiž sama psala podklady pro svou výplatnici. Na té přitom měla díky odměnám místo svého třicetitisícového platu i 273 tisíc korun hrubého.

660
reklama

Podle výpovědi účetní úřadu vlády si Nagyová zásadně vykazovala množství své práce sama. Účetní to řekla narovinu u soudu, kde bývalý šéf rozvědky Karel Randák čelí obvinění, že údajně obří odměny šéfky premiérova kabinetu zveřejnil. Informaci přinesl deník Blesk.

Sám Randák se však nařčení brání a tvrdí, že se o odměnách dozvěděl až z médií. Motivem očernit jeho osobu je podle něj to, že zveřejnil informace o vysávání peněz z pražského dopravního podniku. V kauze se přitom objevovalo i jméno lobbisty Ivo Rittiga, který měl údajně z Nagyovou blízký vztah.

A k vztahu své pravé ruky a údajných kmotrů ODS se už vyjádřil i premiér v demisi Petr Nečas (ODS). Ten uvedl, že Nagyovou za těmito vlivnými muži sám vysílal, aby vyzvěděla zákulisní informace. Díky jim se mu pak údajně podařilo odstřihnout tyto osoby od státních podniků.

"Šlo například o odchod správního ředitele Lesů ČR v roce 2012 nebo letošní výpověď ředitele provozního úseku Ředitelství silnic a dálnic," uvedl Nečas pro server Lidovky.cz .

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky