Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš kvůli summitu v Bruselu nestihne začátek jednání vlády

Evropská unie, ilustrační fotografie
Evropská unie, ilustrační fotografie
Foto: European Union

Premiér Andrej Babiš (ANO) kvůli průtahům summitu Evropské unie v Bruselu nestihne dorazit na začátek dnešního pravidelného jednání vlády v Praze. Řízení schůze kabinetu se tak ve Strakově akademii ujme vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD), informoval ČTK úřad vlády.

Šéfové států a vlád zemí Evropské unie se v Bruselu sešli v neděli. Jednání o tom, kdo nahradí v čele Evropské komise Jeana-Claudea Junckera a obsadí další unijní posty, začalo se značným zpožděním. Před půlnocí pak bylo přerušeno na devět hodin, další přestávka na dvoustranné a vícestranné konzultace byla dnes ráno.

Vládu svolal Babiš ve čtvrtek na tradiční termín v pondělí ve 14:00. Pod vedením Hamáčka se budou ministři zabývat mimo jiné novelou předpisu o svobodném přístupu k informacím či návrhem zákona o mezinárodní spolupráci při řešení daňových sporů.

Témata:  Andrej Babiš EU vláda

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy