Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Google koupí za 60 miliard korun analytickou firmu Looker

Looker
Looker
Foto: Looker

Americká internetová společnost Google ze skupiny Alphabet koupí za 2,6 miliardy dolarů (přes 59 miliard Kč) analytickou firmu Looker. Google dnes oznámil, že po ukončení akvizice se Looker připojí ke službě Google Cloud.

Je to první významná akvizice nového výkonného ředitele divize Google Cloud Thomase Kuriana, informovala agentura Reuters.

Dohoda staví na stávajícím partnerství společností, které sdílejí více než 350 zákazníků včetně firem BuzzFeed, Hearst a Yahoo.

Přidání služby Looker do Google Cloud poskytne klientům komplexnější analytické řešení - od přijímání a integrace dat až po vhled do analytických nástrojů a vizualizací. To podnikům umožní využít například možnosti strojového učení a umělé inteligence, uvedl Google. Konkurovat bude například nástrojům Power BI, které nabízí Microsoft, nebo produktům Tableau.

Témata:  Google Looker

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Minimální mzda dál poroste. Ministerstvo řeklo, jaký má cíl

Minimální mzda má od začátku letošního roku novou výši, od ledna se zvýšila o více než tisíc korun. Ministerstvo práce a sociálních věcí má navíc stanovený jasný cíl ohledně dalšího navyšování nejnižšího výdělku v nadcházejících letech. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy