Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V pondělí 26 stupňů, ale neradujme se. Předpověď počasí na 27. května

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Počasí u nás postupně ovlivní brázda nízkého tlaku vzduchu a v ní zvýrazňující se frontální rozhraní, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07): Polojasno až skoro jasno. Nejnižší teploty 11 až 7 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s. Tlaková tendence: slabý pokles Počasí na pondělí (07-24): Zpočátku převážně polojasno, během dne postupně od jihovýchodu oblačno až zataženo, odpoledne místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Večer v jihovýchodní polovině území srážky četnější. Nejvyšší teploty 22 až 26 °C. Slabý proměnlivý, během dne mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s. Tlaková tendence: slabý pokles

Předpověď na úterý (00-24):Převážně zataženo, občas déšť nebo přeháňky, místy i trvalejšía vydatnější srážky. Ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C. Slabý, během dnemírný jižní až jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s se bude od západu měnitna severozápadní.

Předpověď na středu (00-24):Převážně zataženo, na většině území občas déšť nebo přeháňky. Místy i trvalejší srážky. Později odpoledne od severozápadu ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 10:43

MMF aktualizoval výhled. Německo bude těsně nad nulou. Rusko naopak poroste. Sankce evidentně selhaly

KOMENTÁŘ Vladimíra Pikory: Mezinárodní měnový fond (MMF) v dubnu aktualizoval svoji prognózu a řekl nám, jaký očekává vývoj hlavních ekonomik světa. Nabídl obrázek, který ovšem není pěkný. Data ukazují, že Evropa se stává skanzenem. Budeme mít další slabý rok, kdy se budeme pohybovat těsně nad nulou, zatímco jiným se bude dařit lépe. Nůžky mezi námi a Ruskem se podle dat přivřou. Tak to ale přece být nemělo.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy