Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další úspěch českého Krtečka. Objeví se ve formuli 1, bude na monopostech Alfa Romeo

Krteček ve formuli 1
Krteček ve formuli 1
Foto: Instagram

Slavná pohádková postava Krtečka se objeví ve formuli 1. Hrdina animovaných filmů a knížek pro děti se v minulosti podíval do vesmíru na palubě raketoplánu, teď se představí v královské disciplíně motorsportu. Jeho obrázek bude zdobit monoposty Kimiho Räikkönena a Antonia Giovinazziho z týmu Alfa Romeo.

"Obecně je zájem, aby se náš sport zaměřil na nové publikum. A Krteček, který má velkou základnu po celém světě, nám v této snaze může pomoci. Osloví statisíce dětí a přiblíží jim náš sport," uvedl ředitel týmu Frédéric Vasseur v tiskové zprávě.

Výtvarník Zdeněk Miler vytvořil slavnou postavičku v roce 1956 a Krteček se proslavil po celém světě. "Krteček je neohrabané zvířátko toužící po dobrodružství, které využívá svoji vynalézavost a zvědavost k prozkoumání světa. Tato jeho vynalézavost podporuje kreativitu, kterou naše sportovní odvětví potřebuje," dodal Vasseur.

Poprvé se Krteček v F1 ukáže dnes, kdy jsou na programu úvodní volné tréninky na Velkou cenu Monaka.

Témata:  formule 1 Alfa Romeo Racing Krteček

Související

Aktuálně se děje

21. října 2024 9:05

Další změny v důchodech na obzoru: Jaké plány má ANO po případném volebním vítězství?

Exministryně financí Alena Schillerová (ANO) poslala vzkaz lidem, kterým se nepozdává chystaná penzijní reforma. Šéfka nejsilnějšího opozičního poslaneckého klubu naznačila, že její hnutí ji hodlá revidovat v případě, že se vrátí do Strakovy akademie.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy