Otec se přiznal k vraždě prvňáčka (†7) v Pardubicích. Nebyla jiná cesta, řekl s klidem

Policie v Pardubicích obvinila čtyřicetiletého muže z vraždy jeho malého syna. Pardubický soud jej dnes dopoledne po krátkém jednání poslal do vazby. Tragédie se stala v Pardubicích v noci na pondělí, příčinou smrti chlapce bylo bodné zranění, muž se k činu přiznal. ČTK o tom informovala mluvčí krajské policie Markéta Janovská a soudce Karel Gobernac. Podle Janovské hrozí obviněnému v případě odsouzení 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

Policie ČR
reklama

"Vyhověl jsem návrhu krajské státní zástupkyně, aby nemařil další průběh trestního řízení a nepokračoval v trestné činnosti," řekl soudce. Ke skutku se muž vyjádřil na policii a tam se také doznal, dodal Gobernac.

K soudu muže přivedlo pět policistů. Při příchodu měl na rukou pouta a na očích červené brýle podobné lyžařským, které mají snížit možnost jeho identifikace. V soudní síni byl zhruba půl hodiny. Odcházel už bez brýlí.

"Nebyla jiná cesta, než tohle udělat. Nikdy jsem nebyl tak klidný," řekl zadržený novinářům na otázku, jestli si je vědom toho, co udělal.

"Motiv jeho jednání je předmětem dalšího vyšetřování," uvedla Janovská.

Tragédie se stala v noci na pondělí v Pardubicích. Policisté na místo vyjeli kolem 3:00. Původně byla do domu přivolána záchranná služba k dospělému muži. Zdravotníci na místě nalezli dítě v bezvědomí. Ani po téměř hodinové resuscitaci se nepodařilo obnovit srdeční činnost. Podle informací ČTK zemřel sedmiletý chlapec, který chodil do první třídy.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky