Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a pondělí 13. května

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Po přední straně tlakové výše se středem nad Severním mořem k nám bude proudit studený vzduch od severu. Zároveň se bude nad Slovenskem vlnit frontální rozhraní a bude ovlivňovat počasí na Moravě a ve Slezsku, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07): Převážně zataženo, na Moravě a ve Slezsku zpočátku místy, postupně jen ojediněle déšť nebo přeháňky. K ránu na západě a severozápadě Čech ubývání oblačnosti. Nejnižší teploty 8 až 4 °C, na západě Čech až 0 °C a přízemní mrazíky. Mírný severní vítr 2 až 6 m/s. Na východě vítr čerstvý 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Tlaková tendence: slabý až mírný vzestup Počasí přes den (07-24): Většinou zataženo, na západě a severozápadě a během dne i jinde v Čechách polojasno až oblačno. Ojediněle přeháňky nebo déšť, na Moravě a ve Slezsku během dne srážky místy a večer na východě i trvalejší déšť. V polohách nad 1000 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejvyšší teploty 8 až 12 °C, v severozápadní polovině Čech až 14 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 3 až 7 m/s. Na východě vítr čerstvý 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Tlaková tendence: slabý pokles nebo setrvalý stav

Témata:  počasí

Související

Aktuálně se děje

15. října 2024 18:09

České školství se mění: Od roku 2025 se zavádí nový obor všeobecné lyceum

Česká vláda oznámila vznik nového středoškolského oboru nazvaného všeobecné lyceum, který bude spuštěn od příštího roku. Tento krok je součástí snahy modernizovat český vzdělávací systém a přizpůsobit ho potřebám společnosti ve 21. století. Novinku v úterý představil premiér Petr Fiala společně s ministrem školství Mikulášem Bekem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy