Změna počasí nepotěší. Předpověď na noc a sobotu 4. května

Přes naše území bude k jihovýchodu zvolna postupovat další studená fronta, která se bude nad naším územím vlnit. Za ní k nám začne od severozápadu proudit studený vzduch. Východ území bude zpočátku ovlivňovat frontální vlna, informuje ČHMÚ.

Kroupy, ilustrační fotografie
reklama

Počasí v noci (22-07):
Oblačno až polojasno. K ránu přibývání oblačnosti a na severozápadě ojediněle déšť nebo přeháňky, nad 900 m srážky smíšené nebo sněhové. Na jihovýchodě ojediněle slabý déšť. Nejnižší teploty 6 až 2 °C, ojediněle přízemní mrazíky. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Tlaková tendence: slabý až mírný pokles


Počasí přes den (07-24):
Převážně zataženo, ráno a dopoledne zejména na západě a severozápadě, během dne postupně na většině území déšť nebo přeháňky. V severozápadní polovině Čech nad 800 m, postupně nad 400 m srážky smíšené nebo sněhové. Jinde sněhové nebo smíšené srážky až později a většinou nad 800 m. Ojediněle bouřky. K večeru od severozápadu ustávání srážek. Nejvyšší teploty 11 až 15 °C, na severu a západě kolem 8 °C, v 1000 m na horách kolem 6 °C, v Krušných horách kolem 1 °C, během dne v Čechách od západu ochlazování. Slabý, postupně mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na severozápadní až severní a na frontě místy přechodně zesílí.

Tlaková tendence: mírný pokles, odpoledne od západu mírný vzestup

Témata: počasí | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky