Policie hledá muže, který si podvodem přišel na 200 tisíc

Policisté pátrají po muži podezřelém z podvodu ve směnárně v centru Prahy, jejíž pracovnici svým jednáním připravil při výměně peněz o více než 200.000 korun. V případě dopadení a usvědčení mu za podvod hrozí až pět let vězení. ČTK to dnes sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policie ČR
reklama

Událost se stala 8. března kolem 15:30 ve směnárně v ulici Na Příkopě. Podezřelý tam požadoval výměnu amerických dolarů na české koruny. Vytvořil při tom podle policie zmatek, při kterém vzal zpět část dolarových bankovek, aniž to pracovnice za přepážkou zpozorovala. Následně mu žena vydala české bankovky odpovídající celému dolarovému obnosu a tím se nevědomky připravila o více než 200.000 korun, uvedl mluvčí.

Policisté se domnívají, že mužovo jednání bylo úmyslné, protože po výměně peněz ze směnárny utekl a ve směnárně otíral kapesníkem vše, čeho se dotkl. Podezřelého se jim zatím nepodařilo vypátrat ani zjistit jeho totožnost. Na webu policisté proto zveřejnili fotografii hledaného a prosí o pomoc veřejnost. Lidé jim mohou jakékoli informace o muži sdělit na lince 158.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky