Policie nakoupí 620 aut do terénu. Cena bude 330 milionů

Policie v letech 2019 až 2022 nakoupí 620 nových vozidel do středně těžkého terénu za zhruba 330 milionů korun. Zakázku vypsalo ministerstvo vnitra minulý týden. Na twitteru o tom informoval web Hlídač státu. Firmy mohou nabídky podávat do 12. února, odhadovanou cenu nesmí překročit.

Policie ČR
reklama

O nutnosti nákupu nových vozů hovořil loni v listopadu ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Je celá řada policistů, kteří jezdí s vozidly, které mají na tachometru 200, 300, 500 tisíc kilometrů, a to není udržitelné," řekl. Vozový park policie čítá podle údajů z loňského dubna asi 10.000 aut. V posledních letech policii dodávala vozy hlavně domácí Škoda Auto a také konkurenční Hyundai.

V následujících dvou letech chce policie nakoupit také 90 nových pick-upů pro přepravu služebních psů. Za nová auta zaplatí 102,3 milionu korun, uvedly v prosinci Lidové noviny. Dodá je brněnská společnost Techsport zabývající se přestavbou vozidel, uspěla v otevřeném řízení. Nová auta budou určena pro policisty ve všech krajích.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky