DRFG koupila 12 nákupních parků. Získala i obchodní areál na pražském Černém Mostě

Česká investiční skupina DRFG získala 12 nákupních parků, mimo jiné na pražském Černém Mostě, v Českých Budějovicích nebo Plzni. Obchodní areály koupila od investiční skupiny Hunter. Cena transakce, o které dnes informoval server E15.cz, nebyla zveřejněna. Podle odhadů z trhu mohla převýšit jeden a čtvrt miliardy korun.

Ilustrační fotografie
reklama

"Tímto krokem se dostáváme na 150.000 metrů čtverečních pod správou a 15.000 metrů čtverečních ve výstavbě," řekl serveru k akvizici obchodní ředitel DRFG Real Estate Josef Musil. Hlavními nájemci nákupních parků, které DRFG koupila, jsou maloobchodní řetězce Penny, Billa a Albert.

Reality jsou nejvýznamnější částí skupiny DRFG, jejímž většinovým akcionářem je podnikatel David Rusňák. Letos v létě DRFG koupila dva obchodní parky, jeden v Českém Těšíně a druhý v Trutnově. Cena transakce byla téměř miliarda korun.

Investiční skupina DRFG se zaměřuje na investice do nemovitostí, telekomunikací a finančních služeb. Dceřiná společnost DRFG Medical buduje síť lékáren. Celková hodnota nemovitostního portfolia DRFG přesahuje podle údajů na webu skupiny 5,6 miliardy korun.

Témata: DRFG | obchody | finance | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky