Poslanec se pokoušel platit falešnými eury, policie ho zadržela

Česká policie na pražském letišti zadržela ukrajinského poslance Andrije Lozového, když se pokoušel platit falešnými eury, oznámila dnes kyjevská média. Devětadvacetiletý Ukrajinec, místopředseda opoziční Radikální strany, byl zadržen před odletem do Kyjeva. Po osmi hodinách ho údajně pražská policie propustila.

Ilustrační fotografie
reklama

Incident, který se podle informací ČTK stal v pondělí, potvrdil na své facebookové stránce šéf Radikální strany Oleh Ljaško. Falešná eura byla podle něj zjištěna, když Lozovoj na letišti v Praze kupoval dárek matce. Peníze údajně vyměnil v kyjevské směnárně pomocník Lozového. Stal se prý obětí podvodníka, který mezitím zmizel a kyjevská policie po něm pátrá.

Lozovoj na facebooku napsal, že česká policie ho vyvedla z letounu "jako ve filmu" a přepravila na nejbližší služebnu. Po vysvětlení, které policistům podal, se údajně ukázalo, že se ničeho nedopustil, v kauze je veden jako poškozený.

Lozovoj na facebooku za propuštění poděkoval ukrajinskému ministru zahraničí Pavlu Klimkinovi a velvyslanci v Praze Jevhenu Perebyjnisovi. Podrobnosti o jejich případné intervenci poslanec neuvádí.

Témata: EUR | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky