Myší trus v Tescu. Inspekce uzavřela prodejnu v Aši

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uzavřela v pondělí obchodní dům řetězce Tesco v Aši na Chebsku. Důvodem jsou nezvládnutá deratizační opatření. V prodejně i v zázemí inspektoři našli myší trus, a nebylo tak možno vyloučit kontaminaci potravin, uvedl v tiskové zprávě mluvčí SZPI Pavel Kopřiva. Tesco bylo zavřené do dnešního rána.

Tesco
reklama

"Deratizační opatření provozovatel dlouhodobě podcenil. Výskyt hlodavců v potravinářských provozech je nebezpečný zejména z důvodu rizika šíření nebezpečných onemocnění," uvedl Kopřiva.

Kromě zákazu užívání prostor musel majitel provést důkladnou deratizaci, vyčištění a zajištění obchodu před dalším pronikáním škůdců. Obchod byl zavřený celé pondělí a otevřel se podle mluvčího společnosti Tesco Václava Koukolíčka dnes v 08:00. Před otevřením musela inspekce znovu přijet na kontrolu. S provozovatelem také zahájí správní řízení o uložení pokuty.

Problémy s hlodavci měly velké řetězce naposledy především v roce 2013, kdy SZPI uzavřela více prodejen. Od té doby jsou případy jako tento spíše výjimkou.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky