Ekonomika

Ilustrační fotografie

Jedete na dovolenou do Egypta? Na tyhle věci si dejte pozor

Ekonomika

Egypt je oblíbenou prázdninovou destinací desetitisíců Čechů, v poslední době tam ale není úplně bezpečno. Pokud už jste si zájezd do této africké země koupili, přečtěte si, na co si dát pozor. Poradíme vám také, jak zakoupený zájezd stornovat.

Zlato, ilustrační fotografie

Zlato zaznamenává největší dynamiku růstu za posledních třicet let

Ekonomika

Cena zlata do roku 2011 vytrvale rostla, po propadu jde letos opět setrvale nahoru. „Zlato se dotklo dna na konci loňského roku. Za poslední čtvrtrok zaznamenává největší dynamiku růstu za posledních třicet let,“ upozorňuje hlavní analytik společnosti Zlato David Marášek.

Aqualand Moravia

Aqualand Moravia hledá zaměstnance do nově otevřeného hotelu

Ekonomika

Aqualand Moravia patří k významným zaměstnavatelům v Jihomoravském kraji. Akvapark nyní zabezpečuje práci více než stovce lidí. Další zaměstnance přijme pro zajištění letního provozu. Celkem tak firma hledá až stovku zaměstnanců a brigádníků. Nejvyšší zájem je podle ředitele akvaparku o pozici plavčíka a dohledu u tobogánů. Při přijímání je důležitá i znalost němčiny a angličtiny, protože téměř čtvrtinu hostů tvoří Rakušané. A jejich návštěvnost letos narostla o 20 procent.

Krabí tyčinky, ilustrační fotografie

dTest: Krabí tyčinky surimi? Kraby v nich nehledejte

Ekonomika

Červenobílé krabí tyčinky, nazývané poněkud nepřesně japonským slovem surimi, si našly cestu i na stůl mnoha Čechů. Málokdo má ale skutečnou představu o tom, co se v gumové bílé hmotě se specifickou příchutí skutečně nachází. Kraby v ní nehledejte, spíše rybí maso z Pobaltí.

Ilustrační fotografie

Dovolená v Evropě: Kde je nejlevněji?

Ekonomika

Plánujete dovolenou, ale pořád váháte, kam vyrazit? Jedním z kritérií, podle kterého lidé vybírají, je cena. Nejde přitom jen o to zaplatit si dopravu a ubytování, ale také o výdaje, které byste na dovolené mohli mít.

Ilustrační fotografie

Ekonomika

Vyplatí se ještě spořit? Spořitelny chtějí snížit úroky

Na žebříčku oblíbenosti spořících produktů se u nás stavební spoření dlouhodobě drží na horních příčkách. Možnost stavebního spoření využívají stále téměř 4 miliony Čechů. Jen v prvním kvartále roku 2016 poskytly stavební spořitelny úvěry s celkovou hodnotou 10,2 miliardy korun. V porovnání s minulým rokem je to nárůst o více, než 10 procent.

Ilustrační fotografie

Jak by dopadly volby? Skandál s Čapím hnízdem voličům nevadí

Ekonomika

Kdyby skonaly volby do Sněmovny v současné době, vyhrálo by je zřejmě ANO společně s ČSSD a KSČM. Následovala by je ODS, KDU-ČSL a jako poslední TOP 09. To jsou výsledky aktuálního průzkumu společnosti Sanep. Ukazuje se, že voliči jsou ochotní Babišovi skandál s Čapím hnízdem odpustit. Ne už tak pohrdání soudem ze strany socialistů v kauze kolem peněz za Lidový dům.

Ilustrační fotografie

Budoucnost nakupování: Nastává doba bezpokladní?

Ekonomika

První samoobsluha v dějinách byla v Americe otevřena před 100 lety. Patentovaný systém pokladen nahrazující tradiční pultovou obsluhu tehdy způsobil ve světě obchodu převrat, dnes už však začíná být zastaralý. Ve jménu pokroku vítězí nové technologie a tradiční systémy nahrazují bezhotovostní a bezkontaktní nákupy.

Ilustrační fotografie

Chcete letní brigádu? Tady jsou místa ve vašem regionu

Ekonomika

Léto je sice ještě daleko, ale nabídka sezónních prací a brigád už je v plném proudu. Pokud sháníte přivýdělek nebo jen nepatříte mezi ty, kteří rádi lenoší, pak je ideální doba začít s hledáním, jinak by se mohlo stát, že práce o kterou stojíte, už bude dávno zabraná.

Jahody, ilustrační fotografie

Ekonomika

Více jahod, meruněk a domácího ovoce školám, plánuje ministr

Více domácího ovoce a zeleniny od českých pěstitelů se podle plánu ministerstva zemědělství dostane dětem ve školách. Chystá revoluci v dotování v rámci projektu Ovoce do škol. Namísto banánů a pomerančů tak děti budou mít častěji na jídelníčku třeba tuzemské jahody, meruňky, papriky nebo mrkev. Píše o tom MF Dnes.

Ilustrační fotografie

Novinky ministerstva k Mezinárodnímu dni rodin

Ekonomika

Podívejte se na přehled, který k 22. výročí Mezinárodního dne rodin připravilo Ministerstvo práce a sociálních věcí. Jsou v něm představeny novinky v oblasti rodinné politiky, které rodičům pomohou v péči o předškolní děti a sladění práce a rodinného života.

Angela Merkelová

Ekonomika

Nejmocnější žena světa Angela Merkelová: Kdo čeká na její pád?

Bývá nazývána nejmocnější ženou světa, politická situace v Německu však nyní již kancléřce Angele Merkelové není příliš nakloněna. Dříve to pro mnohé bylo něco nemyslitelného, nyní podle průzkumů dvě třetiny obyvatel její země nechtějí, aby ve svém vládnutí pokračovala.

Ilustrační fotografie

V Česku je získání stavebního povolení obtížnější než v Tanzanii

Ekonomika

Pražský realitní trh stále zažívá vzestup vyvolaný silnou poptávkou, kterou motivují především nízké úrokové sazby hypoték. Nabídka nových bytů je však utlumena pozastavením Pražských stavebních předpisů, které prodloužilo již tak zdlouhavý povolovací proces a omezilo výstavbu nových projektů. Ze statistik vyplývá, že za uplynulý rok bylo v Praze prodáno 7 000 bytů, ale zahájeno pouze 5 227. Realitní kancelář LEXXUS proto upozorňuje na riziko, že by snížení nabídky mohlo vyvolat strmý růst cen, a v důsledku tak vést až k opakování realitní krize z roku 2008.

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 10:15

29. dubna 2024 10:43

Macron žádá revoluční změnu fungování Evropské centrální banky. Na dluh Francie by se skládali občané celé eurozóny

KOMENTÁŘ Lukáše Kovandy: Francouzský prezident Emmanuel Macron žádá revoluční změnu fungování Evropské centrální banky. Měla by být v důsledku tolerantnější k inflaci. Francii by to ulevilo od nákladů dluhu. Ovšem občané eurozóny by tím více ztráceli na kupní síle svých úspor a příjmů.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy