WhatsApp umožní svým uživatelům upravovat zprávy do 15 minut od odeslání

Aplikace pro zasílání zpráv a multimediálních souborů WhatsApp umožní svým uživatelům upravovat zprávy do 15 minut od jejich odeslání. Aplikace, kterou vlastní technologický gigant Meta Platforms, tak nabídne podobnou službu, jako nabízejí konkurenční platformy Telegram a Signal, uvedl server BBC.

WhatsApp
reklama

Nová funkce bude k dispozici všem asi dvěma miliardám uživatelů WhatsApp v nadcházejících týdnech. Největším trhem aplikace je Indie, kde má 487 milionů uživatelů.

"Jsme velmi rádi, že vám můžeme přinést více kontroly nad vašimi zprávami. Od opravy jednoduchého překlepu až po přidání dodatečného obsahu do zprávy," uvedl WhatsApp v příspěvku na svém blogu. "Stačí, když do 15 minut po odeslání dlouho stisknete odeslanou zprávu a z nabídky vyberete možnost 'upravit' (edit), " stojí dále.

Upravená zpráva bude označena, takže příjemci budou vědět, že obsah byl změněn. Neuvidí však, jak byla zpráva během času upravována.

Meta vlastní také sociální sítě Facebook a Instagram. Facebook zavedl funkci úprav skoro před deseti lety. Přibližně v té době Facebook uvedl, že více než polovina uživatelů se připojuje na jeho stránky z mobilních telefonů, a při psaní zpráv tak více hrozí, že udělají překlep. Na Facebooku jsou také upravené zprávy označené a uživatelé mají k dispozici rovněž informace o historii úprav.

Podobně sociální síť Twitter loni uvedla, že umožní platícím uživatelům upravovat své tweety, a to několikrát do 30 minut od jejich zveřejnění. Vlastníkem Twitteru je podnikatel Elon Musk, který vlastní i další firmy.

Témata: WhatsApp | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky