Sazka letos udělala milionáře z 32 lidí, loni jich bylo 85

Celkem 32 lidí za prvních jedenáct měsíců letošního roku vyhrálo u Sazky více než milion korun, loterijní společnost jim na výhrách celkově vyplatila 433 milionů korun, každý novopečený milionář si tak přišel v průměru na 13,53 milionu korun. Ve čtvrtek o tom informoval server Týden.cz.

660
reklama

"Patnáct těchto výherců vsadilo své výherní sázky v Čechách, na Moravě jich bylo sedmnáct," uvedl pro Týden.cz mluvčí Sazky Václav Jalovecký, který očekává, že se rodina loterijních milionářů v Česku do konce letošního roku ještě rozroste.
 
Přesto počet milionových výherců bude výrazně nižší než v minulých letech. Například v loňském roce vyhrálo více než milion korun 85 osob, v roce 2009 to bylo 73 osob a v roce 2008 si milionovou výhru na své konto připsalo 68 sázejících. "Je potřeba vycházet z povahy loterií, tedy že jde především o šťastnou náhodu," uvedl Jalovecký k zatím výrazně nižšímu počtu nových milionářů.
 
"Rok 2011 byl však poznamenán insolvencí a následným konkurzem, což se zejména v první polovině roku negativně projevilo na výši tržeb," dodal s tím, že v současné době Sazka žádnému výherci peníze nedluží a výplata výher probíhá standardně.
 
Celkovou vyplacenou sumu, na které se podílí i menší výhry, zveřejní Sazka na začátku příštího roku.

Témata: sazka

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky