Česká televize postaví v Brně studio "jen" za 350 milionů

Šéf Asociace krajů ČR Michal Hašek (ČSSD) se ve středu setkal s generálním ředitelem České televize Petrem Dvořákem, který se v Brně účastní jednání Rady ČT. Tématem jednání byla stavba nového studia ČT v Brně, vize rozvoje regionálních studií a regionálního vysílání ČT, zjistila agentura Mediafax.

660
reklama

"Rádi bychom, aby se Česká televize rozvíjela nejen v Praze, ale také v Brně a pan ředitel mě ujistil, že s rozvojem brněnského studia počítá," řekl Hašek.

Podle generálního ředitele České televize Petra Dvořáka bude ale stavba nového brněnského studia vypadat jinak, než bylo původně plánováno. "Stavba nových studií bude rozhodně úspornější a bude vycházet z celkové koncepce rozvoje České televize, která se připravuje," řekl Mediafaxu Dvořák.

Studio České televize v Brně je po Praze největší v republice. V nejbližších dvou letech plánuje vedení "veřejnoprávní" televize postavit v Brně nová studia. Televize pro ně koupila pozemky v Líšni od společnosti Zetor.

Podle předsedy Rady ČT Milana Uhdeho však výstavba nového sídla brněnské ČT nebude stát původně plánových 600 milionů korun, stavbaři se budou muset vejít "pouze" do 350 milionů korun. Stavební povolení na nové studio ČT je již podle zjištění agentury Mediafax vydáno, celý objekt by měli stavbaři dokončit v roce 2013.

Témata: česká televize

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky