6 miliard pryč! Správce Sazky neuznal pohledávku Bestsportu

Insolvenční správce loterijní firmy Sazka uznal v rámci zvláštního přezkumu pohledávky za zhruba 660 milionů korun, popřeno jich bylo za 222 milionů korun. Ve středu o tom informovala mluvčí Sazky Lenka Tichá.

660
reklama

Před soudem se projednávalo 101 pohledávek, z nichž 99 přezkoumával insolvenční správce Josef Cupka, zbývající dvě oddělený správce Jiří Zrůstek. Cupka přezkoumal pohledávky v celkové výši zhruba 882,4 miliony korun, z toho popřel pohledávky za přibližně 222 milionů korun.

"Ostatní byly správcem uznány a budou součástí vypořádání věřitelů," uvedla Tichá.
 
Oddělený správce Zrůstek popřel obě pohledávky Bestsportu v celkové výši 6,35 miliardy Kč.

"Ukončení zvláštního přezkumu pohledávek je dalším významným krokem v celém procesu insolvenčního řízení a je zásadní pro další postup, který bude směřovat k finální fázi konkurzu a to uspokojení věřitelů z majetkové podstaty," doplnila mluvčí.
 
K Městskému soudu v Praze se přihlásilo celkem 2075 věřitelů Sazky s pohledávkami za bezmála 41,1 miliardy korun. Podle Cupky bylo uznány pohledávky za 11 až 12 miliard korun.
 
Loterijní Sazku od listopadu převzala Sázková kancelář, za kterou stojí skupiny PPF a KKCG. Sázková kancelář nabídla v tendru za Sazku nejvyšší kupní cenu – 3,81 miliardy korun.

Témata: sazka

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky