Banka nabízí řešení EET pro e-shopy

ČSOB přináší jako první banka řešení elektronické evidence tržeb pro e-shopy. V první polovině února budou mít první online obchody možnost vyzkoušet novou službu, která rozšiřuje platební bránu o připojení k EET. Povinně připojené k elektronické evidenci tržeb mají být maloobchody a velkoobchody včetně většiny e-shopů už od března letošního roku.  

Ilustrační fotografie
reklama

Březnová vlna připojování k EET postihne na 250 tisíc podnikatelů. Připojení k evidenci musejí řešit také online obchody. ČSOB jim vyšla vstříc a pracuje na rozšíření stávajícího řešení pro platební terminály tak, aby zároveň existovala možnost evidovat online transakce přes ČSOB platební bránu přímo na server Finanční správy. „Jde nám samozřejmě o to, aby obchodníci, kteří jsou klienty ČSOB, už od 1. března splňovali zákonnou povinnost o evidenci tržeb. Implementace nového rozhraní bude k dispozici nejpozději začátkem února 2017,“ říká Radek Horák, manažer útvaru Akceptace platebních karet ČSOB.

Stávající i noví klienti si tak podle Horáka budou moct EET rozhraní platební brány s předstihem pohodlně nastavit a otestovat komunikaci e-shopu s platební bránou. „Obchodníci, kteří si instalují nové EET rozhraní platební brány do e-shopu, budou mít v průběhu implementace plnou podporu specializovaného týmu,“ dodává Horák. Řešení platební brány ČSOB je velmi univerzální. Nová funkce EET na platební bráně e-shopů nabízí nejen hlášení tržby ke každé zvolené transakci kartou, ale i možnost řešení všech situací, které mohou při zpracování transakce nastat.

„Intenzivně pracujeme i na dalších detailech a možnostech pro co nejsnadnější provoz EET. V současnosti došlo také k úpravám EET aplikace v platebním terminálu a dnes již dokáže zaznamenat či naopak vyjmout spropitné z evidence, při uzávěrce je zase schopna detailně informovat o provedených a evidovaných tržbách a také dokáže vyhodnotit, zda došlo k řádné evidenci,“ konstatuje Radek Horák.

Pro maloobchod a velkoobchod banka připravuje EET platební terminál k propojení s pokladním systémem i podporu transakcí typu CashBack. „Naše řešení tak nabízí celou škálu funkcí, profesionální podporu i inovace na základě zpětné vazby od klientů, a to vše za jedny z nejnižších cen na trhu,“ uzavírá Radek Horák.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky