Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poslanci si schválili, že jim volno začne dřív

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Podle původního plánu měla Poslanecká sněmovna jednat od úterý až do pátku, poslanci před sebou totiž mají spoustu práce. To už ovšem neplatí - zákonodárci si totiž odsouhlasili, že budou mít raději dříve volno.

Jak se běžně stává, že se politici neshodnou v podstatě na ničem, dnes panovala ve Sněmovně nevídaná shoda napříč politickými stranami. 

Aby taky ne, když se rozhodovalo o tom, že jednat se oproti původnímu plánu nebude až do konce týdne, ale jen v úterý a ve středu. Pak poslancům začnou letní prázdniny.

Pracovat i v letních měsících tak budou muset jen ti zákonodárci, kteří současně působí ve vládě. Podle původního plánu měli přitom poslanci řešit například školský zákon, daně, shromažďovací zákon nebo přestupky.

Teď je ovšem otázka, co z toho se vejde do dvou dnů místo čtyř a co naopak bude muset počkat až do září, kdy Sněmovna po prázdninách poprvé znovu zasedne.

Témata:  poslanecká sněmovna

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 12:55

Koupil jsem si prodlouženou záruku, nebo je to pojištění?

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automaticky, jindy je za příplatek. Nemálo spotřebitelů si tak prodlouženou záruku přikoupí, zejména na spotřební elektroniku, která bývá na poruchy náchylná. Někteří z nich však mohou být posléze nepříjemně překvapeni, když jim s reklamací nevyhoví, buď kvůli podmínkám smluvní záruky, nebo protože se vlastně vůbec nejedná o záruku, ale o pojištění. Na co by si měl spotřebitel pozor, než si za takovou nadstandardní službu připlatí?

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy