Sezóna borůvek startuje. Podívejte se, kde je pořídíte nejlevněji

Sezónu jahod pomalu ale jistě střídá sezóna borůvek. Lesy se začínají modrat touto drobnou pochoutkou a první úlovky hlásí už i zahrádkáři. Pokud nepatříte mezi ty, kterým borůvky rostou za domem, poradíme vám, kam na ně vyrazit.

Borůvky, ilustrační fotografie
reklama

Borůvkový koláč, sladké knedlíky nebo džem - komu by se při myšlence na tato jídla nezačaly sbíhat sliny? Jenže borůvky jsou nejen velmi chutné, ale také neuvěřitelně zdravé. Obsahují velké množství vitamínu C, díky vysokému obsahu antioxidantů chrání před volnými radikály, viry a bakteriemi. Snižují hladinu cukru v krvi, takže pomáhají při léčbě cukrovky. Byl by tedy hřích si je alespoň jednou za rok nedopřát.

Litr borůvek pořídíte v průměru od 70 korun. Nejčastěji je můžete koupit na tržištích nebo u silnice. Pokud ale chcete mít stoprocentní jistotu, že jsou borůvky čerstvé a nezávadné, můžete si je i sami nasbírat nebo nakoupit od soukromníků. Množství inzerátů najdete i na internetu. Natrhat si je ale můžete třeba i při koupání v přírodě nebo procházce lesem.

Samosběr borůvek nabízí rodinná farma v Provodově. Pokud se ale nechcete namáhat, můžete si je koupit už natrhané. Samosběr bude na Borůvkové farmě zahájen v nejbližších dnech. Více informací najdete na stránkách www.farmaboruvky.cz.

Úplně bez námahy můžete nakoupit čerstvé lesní borůvky v internetovém obchodě OVO-SADBA. Za litrovou vaničku zaplatíte 80 korun. Ovoce si můžete objednat na stránce eshop.ovoimont.cz.

Borůvky výhradně z lesů jižních Čech nabízí rodinná firma Lukáše Nechanického. Na základě předem dohodnutých objednávek vám borůvky doveze kamkoli v Čechách i na Moravě. Ovoce si můžete koupit čerstvé nebo mražené.

Denně čerstvě trhané borůvky prodává Jitka Ondrová. Za litr zaplatíte 70 korun a doveze vám je do okolí Českých Budějovic či Českého Krumlova. Kontaktovat ji můžete na čísle 721 554 299.

Do 24. července si můžete přijet nasbírat indiánské borůvky (muchovník) do sadu v Úpici, která leží mezi Trutnovem a Náchodem. Cena plodů při samosběru je 40 korun za litr.

Prodej borůvek zahájila i borůvková farma v Tatobitech na Semilsku. Rezervovat si je můžete na telefonním čísle 605 530 874. Více informací najdete na www.nazazvorce.cz.

Krásné, velké a šťavnaté borůvky z Ralských lesů slibuje Eva Jirásková. Plody sbírá ručně bez použití hřebenů. Za jeden litr zaplatíte 100 korun. Objednávat můžete na emailu xkiwisek@seznam.cz.

Čerstvě trhané lesní borůvky nabízí Barbora Godajová. Za jeden litr si účtuje 80 korun a vyzvednout si je můžete v Opavě. V případě odběru 300 a více litrů dovoz po celé ČR.

Vlastnoručně natrhané borůvky si můžete koupit také od Sandry z Ostravice. Nabízí malé i velké bobule a za jeden litr požaduje 85 korun. Vyzvednout si je můžete přímo v Ostravici nebo vám je doveze do Frýdlantu nad Ostravicí či Frýdku-Místku. Telefon je 704 129 790.

Josef Loos prodává litr borůvek za 70 - 80 Kč. K odběru je nabízí od pěti litrů výš. Objednat je můžete na telefonu 721 173 499.

Pavel ze Šumperka nabízí k odběru lesní borůvky v ceně 80 korun za litr. Při odběru většího množství je možná individuální cena.

Témata: borůvky | Ovoce

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky