Na trhu je falšovaná treska. Podílem svého masa rybu příliš nepřipomíná

Společnost Makro musí okamžitě z trhu stáhnout závadnou šarži mražených aljašských tresek. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) totiž odhalila, že ve výrobku je místo 80 procent masa pouze 46,3 procenta a informace na obalu jsou tak lživé.

Ryby, ilustrační fotografie
reklama

Milovníci ryb by nyní měli zbystřit. Na trhu se totiž podle zjištění Státní zemědělské a potravinářské inspekce nachází mražená Aljašská treska, která s celkovým podílem svého masa rybu příliš nepřipomíná.

"Na obalu potraviny je mj. uvedeno: Hmotnost po dokapání 800g (pozn.: tj. obsah masa 80%). Laboratorní rozbor ale stanovil obsah masa ve výrobku jen na 46,3% hmotnosti potraviny," uvedl tiskový mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

"Informace na obalu tak byla zavádějící ohledně skutečného obsahu masa a SZPI nařídila kontrolované osobě, aby falšovanou šarži potraviny stáhla z nabídky," dodal.

Tento případ přitom není ojedinělý a počet falšovaných ryb z dovozu podle SZPI narůstá. V tomto případě je závadnou šarží Aljašská treska filety v balení 1 kilogram, s označením data minimální trvanlivosti do 24. 6. 2017, dovozce: Frigoexim s.r.o., Březinova cesta 136, Litoměřice, země původu: Čína.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky