Tyhle benzínky šidily. Od inspektorů dostaly vysoké pokuty

Prodejci pohonných hmot jsou nepoučitelní. Každý měsíc uloží inspektoři České obchodní inspekce nepoctivým prodejcům pokuty v řádech desetitisíců korun. Za prvních pět měsíců letošního roku rozdali inspektoři hned 10 postihů v celkové výši téměř milion korun.

Ilustrační fotografie
reklama

Nejvyšší pokutu udělili inspektoři společnosti LPG Flaga, která provozuje síť čerpacích stanic na LPG. Hned dvě její stanice v Olomouckém kraji, konkrétně v Jeseníku a v Zábřehu, prodávaly LPG s nadlimitní hodnotou síry. A v další provozovně v Olomouci měla stejná společnost navíc špatně označený stojan s LPG.

Vůbec nejčastějším prohřeškem, který odhalily laboratorní expertízy odebraných vzorků paliva, byl nízký bod vzplanutí u motorové nafty. V jednom případě byl dokonce o 20 stupňů nižší, než udává norma!

Přesto se ve srovnání s loňským rokem čerpadláři zlepšili. Za dva a půl měsíce loňského roku rozdali inspektoři 11 pokut. Teď za leden až květen udělili "jen" deset postihů.

Inspektoři odhalili i další nekvalitní vzorky, s majiteli čerpacích stanic ale stále běží správní řízení a ještě nebylo vydáno pravomocné rozhodnutí.
Pokutované benzínky ZDE.

Témata: Benzinky

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky