Chystáte se na dovolenou letadlem? Tohle je 5 nejhorších míst k sezení

Sezóna dovolených pomalu začíná. Jestli i vy patříte mezi lidi, kteří při cestování chtějí ušetřit čas a zároveň se nebojí létat, tak si nezapomeňte včas zarezervovat správné sedadlo, ať se vám letí pohodlně.

Letadlo, ilustrační fotografie
reklama

Také znáte ten pocit? Chcete letět na dovolenou, nastoupíte do letadla, těšíte se na několik krásně strávených dnů, ale ještě před vzlétnutím se rozčílíte, protože dostanete špatné místo k sezení. Dá se tomu však zabránit. U některých společností je totiž možné si sedadlo předem zarezervovat. Německý portál Travelbook shrnul zkušenosti cestovatelů, kteří popsali, jaká jsou nejhorší místa.

Sezení uprostřed

Sezení uprostřed je hrozné. Člověk se musí neustále mačkat mezi dvěma cestujícími. Pokud se soused u okýnka rozhodne opustit prostor, musíte se postavit nejen vy, ale i cestující v uličce, kterého o to musíte poprosit.

Sedadlo vedle toalety

Na první pohled se to nezdá jako špatný výběr. Sedíte na klidném místě a na toaletu to máte blízko. Bohužel toaletu používají i další spolucestující. Protože nevědí, zda je zrovna obsazená či ne, tak se u vašeho místa začíná tvořit nekonečná fronta. K tomu se neustále otevírají a zavírají dveře, takže zápachu se rozhodně nevyhnete.
 
Místo blízko malého dítěte

Každého pěkně vytočí brečící dítě, a to především v případech, když s tím člověk nemůže nic udělat. Děti jsou citlivé a jako malé reagují na nejrůznější změny. Brečení z plných sil může způsobit například tlak v uších. Některé linky mají speciální místa pro malé děti, ale i tak se případnému hluku nevyhnete.

Sedadlo v poslední řadě

Pokud do letadla nemůžete vstoupit zadním vchodem, tak se od prvních řad musíte prodírat mezi lidmi, kteří ještě nemají ani schovaná zavazadla a tím komplikují průchod. Poslední řada je nepohodlná i v tom, že si nemůžete položit sedačku. To je při dlouhém letu pěkně nepříjemné. Navíc tato místa jsou v blízkosti již zmíněných toalet. Nejhorší však je, že dostanete jídlo i pití až jako poslední.

Místo vedle vstupních dveří

Také toto místo se na první pohled zdá jako bezproblémové. V této řadě se nemusíte prodírat mezi lidmi. Před vámi už není žádná další řada a nikdo vás nemůže omezovat sklopením sedačky. Ve skutečnosti jsou však tato sedadla užší. Většinou před sebou ani nemáte žádnou obrazovku a časopisy, takže jen koukáte do zdi. Navíc je tam chladněji než v dalších řadách, protože se tam v malé míře dostává venkovní vzduch.

Témata: dovolená | letadla

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky