Ministerstvo pomáhá těm nejchudším

Projekt „Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám“ vstupuje do další fáze. Distribuce prvních potravinových balíčků začala již na konci roku 2015 a setkala se s velkým zájmem charitativních organizací i samotných příjemců pomoci. Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR nyní na další pomoc vyčlenilo dalších více než 65 milionů korun.

Ilustrační fotografie
reklama

Až do 23. února 2016 je možné podávat nabídky v rámci veřejné zakázky Dodávky potravinové a materiální pomoci hrazené z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám. Předmětem plnění jsou dodávky základních potravin a základní materiální pomoci ve formě potravinových a hygienických balíčků pro partnerské organizace projektu. Těmi jsou zkušené charitativní organizace – Charita ČR, Naděje, Diakonie SKP ČCE a Slezská diakonie. Bližší informace k zakázce naleznete na Věstníku veřejných zakázek.

„Cílíme na ty, kteří pomoc nejvíce potřebují, kteří žijí v opravdové chudobě. Ať už se jedná o seniory, kteří žijí sami, anebo maminky s dětmi v azylových domech, pomoc z tohoto projektu je opravu adresná,“ uvedla ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

Projekt je financován z Operačního programu potravinové a materiální pomoci (OP PMP) v rámci Fondu evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD). Je zaměřen na osoby bez domova, osoby ohrožené ztrátou bydlení, materiálně deprivované rodiny s dětmi, neúplné rodiny s nízkou pracovní intenzitou a další osoby ve vážné sociální nouzi.

Cílem projektu je zlepšit jejich životní podmínky ve formě zajištění kvalitnějšího a pravidelného stravování a zvýšení dostupnosti základních hygienických prostředků. Další snahou projektu je tyto skupiny lidí nasměrovat k dlouhodobějšímu řešení své situace, tedy k řešení příčin problémů, a to prostřednictvím poskytování poradenství, sociálních služeb apod.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky