Za Silvestra Češi příliš neutrácí

Konec roku a s ním spojené silvestrovské oslavy se kvapem blíží. Kolik za poslední den v roce utratíte vy? Podívejte se na zajímavé srovnání, které vychází z průzkumu ČSOB.

Ilustrační fotografie
reklama

Překvapivě více než 60 % lidí neutratí na Silvestra více než 500 korun. Necelá čtvrtina pak dá za silvestrovské oslavy do tisícovky a 13 % utratí maximálně dva tisíce korun. Jsou mezi námi i tací, kteří na oslavě posledního dne roku nešetří a utratí více než dva tisíce korun. Takových Čechů je ale podle průzkumu velmi málo. 

S koncem roku přichází na řadu i ohlédnutí se zpátky za uplynulým rokem a s ním spjatá tradiční novoroční předsevzetí. Mnoho z nás chce vstoupit do dalšího roku s vizí, že se nám bude dařit ještě lépe než doposud. Co se týče finančních předsevzetí – celých 42 % Čechů si podle průzkumu ČSOB výzvy týkající se peněz vůbec nedává. U těch, kteří si finanční předsevzetí dávají, převažuje větší kontrola výdajů. Mít větší přehled o svých financích chce mít 21 % respondentů. Shodně 15 % respondentů by si v novém roce přálo snížit své zadlužení, nebo více spořit.

Témata: Silvestr | ohňostroj

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky