Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak se daří Rathovi? Nějak mu to prý nefunguje

David Rath
David Rath
Foto: Mikuláš Křepelka, EuroZprávy.cz

Restaurace, kterou ještě před měsícem provozoval bývalý středočeský hejtman David Rath, zeje prázdnotou. Podle bulvárního deníku Blesk nepomohla ani nedávná změna názvu a nájemců.

V den, kdy byl zatím nepravomocně odsouzen k 8,5 roku vězení za korupci při předražených státních zakázkách, otevřeli Rathovi restauraci Citadela noví nájemci. Teď se jmenuje Hostivický dvůr, ale ani tahle změna, včetně přechodu od středomořské kuchyně k české, nepřilákala strávníky.

"Noví šéfové, Pepa a Zdenda, měli od začátku jasno: „My chceme vsadit na českou kuchyni," holedbali se před otevřením. Realita jídelního lístku je ale trochu jiná: Burger Jack Daniels, italské máslové rizoto, carpaccio...Jídlo je stejně kvalitní, ale dáte za ně dvě až tři stovky. Hotovky jsou jako za Ratha – na slušné jídlo bez polévky potřebujete stovku. A to je na Hostivice prostě moc...." píše deník Blesk.

V době naší návštěvy reportérů kolem oběda se v restauraci nacházelo pět hostů. Hostivický dvůr má nově jednodušší, dvoustrannoé menu a levnější hotovky i nápoje.

"Rathův italský šéfkuchař Luca Norcia odešel. Místo něj v Hostivickém dvoře vaří dva mladí kuchaři, dojíždějící z Prahy. Na place jsou dvě celkem neopotřebované servírky. Citadela si vystačila s jednou," dodává deník.

Témata:  David Rath

Související

Aktuálně se děje

21. října 2025 11:48

Zlato láme rekordy: Nejistota ve světě žene investory k nejstarší jistotě lidstva

Král drahých kovů si pověst „bezpečného přístavu“ na finančních trzích obhajuje s velkým přehledem. Od začátku roku 2025 jeho cena vzrostla o více než 50 % a poprvé v historii překonala hranici 4 000 USD za trojskou unci – a to dokonce během vládního shutdownu v USA. Takto prudký růst však otevírá otázku, zda zlato zvládne udržet tempo a zamíří až k hranici 5 000 USD, nebo přijde ochlazení. Podrobnější pohled na situaci nabízí Olívia Lacenová, analytička Wonderinterest Trading Ltd., ve své aktuální analýze.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Komentář

Stát přijde o miliardy, ceny moc neklesnou. Nová vláda žene gastro do maďarského experimentu

Snížení DPH na podávání nealkoholických nápojů v gastronomii z 21 % na 12 %, které chystá vznikající vláda, by snížilo příjmy státního rozpočtu přibližně o 1,5 miliardy Kč ročně. Dopad na ceny pro zákazníky by však byl omezený – zkušenosti ukazují, že podniky snížení sazby obvykle plně nepřenesou do cen. Část úspory si ponechávají jako vyšší marži, takže opatření pomáhá spíše podnikatelům v gastronomii než spotřebitelům.