Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak se daří Rathovi? Nějak mu to prý nefunguje

David Rath
David Rath
Foto: Mikuláš Křepelka, EuroZprávy.cz

Restaurace, kterou ještě před měsícem provozoval bývalý středočeský hejtman David Rath, zeje prázdnotou. Podle bulvárního deníku Blesk nepomohla ani nedávná změna názvu a nájemců.

V den, kdy byl zatím nepravomocně odsouzen k 8,5 roku vězení za korupci při předražených státních zakázkách, otevřeli Rathovi restauraci Citadela noví nájemci. Teď se jmenuje Hostivický dvůr, ale ani tahle změna, včetně přechodu od středomořské kuchyně k české, nepřilákala strávníky.

"Noví šéfové, Pepa a Zdenda, měli od začátku jasno: „My chceme vsadit na českou kuchyni," holedbali se před otevřením. Realita jídelního lístku je ale trochu jiná: Burger Jack Daniels, italské máslové rizoto, carpaccio...Jídlo je stejně kvalitní, ale dáte za ně dvě až tři stovky. Hotovky jsou jako za Ratha – na slušné jídlo bez polévky potřebujete stovku. A to je na Hostivice prostě moc...." píše deník Blesk.

V době naší návštěvy reportérů kolem oběda se v restauraci nacházelo pět hostů. Hostivický dvůr má nově jednodušší, dvoustrannoé menu a levnější hotovky i nápoje.

"Rathův italský šéfkuchař Luca Norcia odešel. Místo něj v Hostivickém dvoře vaří dva mladí kuchaři, dojíždějící z Prahy. Na place jsou dvě celkem neopotřebované servírky. Citadela si vystačila s jednou," dodává deník.

Témata:  David Rath

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 12:55

Koupil jsem si prodlouženou záruku, nebo je to pojištění?

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automaticky, jindy je za příplatek. Nemálo spotřebitelů si tak prodlouženou záruku přikoupí, zejména na spotřební elektroniku, která bývá na poruchy náchylná. Někteří z nich však mohou být posléze nepříjemně překvapeni, když jim s reklamací nevyhoví, buď kvůli podmínkám smluvní záruky, nebo protože se vlastně vůbec nejedná o záruku, ale o pojištění. Na co by si měl spotřebitel pozor, než si za takovou nadstandardní službu připlatí?

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy