Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak se daří Rathovi? Nějak mu to prý nefunguje

David Rath
David Rath
Foto: Mikuláš Křepelka, EuroZprávy.cz

Restaurace, kterou ještě před měsícem provozoval bývalý středočeský hejtman David Rath, zeje prázdnotou. Podle bulvárního deníku Blesk nepomohla ani nedávná změna názvu a nájemců.

V den, kdy byl zatím nepravomocně odsouzen k 8,5 roku vězení za korupci při předražených státních zakázkách, otevřeli Rathovi restauraci Citadela noví nájemci. Teď se jmenuje Hostivický dvůr, ale ani tahle změna, včetně přechodu od středomořské kuchyně k české, nepřilákala strávníky.

"Noví šéfové, Pepa a Zdenda, měli od začátku jasno: „My chceme vsadit na českou kuchyni," holedbali se před otevřením. Realita jídelního lístku je ale trochu jiná: Burger Jack Daniels, italské máslové rizoto, carpaccio...Jídlo je stejně kvalitní, ale dáte za ně dvě až tři stovky. Hotovky jsou jako za Ratha – na slušné jídlo bez polévky potřebujete stovku. A to je na Hostivice prostě moc...." píše deník Blesk.

V době naší návštěvy reportérů kolem oběda se v restauraci nacházelo pět hostů. Hostivický dvůr má nově jednodušší, dvoustrannoé menu a levnější hotovky i nápoje.

"Rathův italský šéfkuchař Luca Norcia odešel. Místo něj v Hostivickém dvoře vaří dva mladí kuchaři, dojíždějící z Prahy. Na place jsou dvě celkem neopotřebované servírky. Citadela si vystačila s jednou," dodává deník.

Témata:  David Rath

Související

Aktuálně se děje

13. srpna 2025 13:36

Chladný červenec se koupalištím prodraží. Prázdné bazény a ztráty v milionech

Letní sezóna 2025 začala slibně. Červen přinesl teplo, plná lehátka a spokojené provozovatele. Pak ale přišel červenec. S průměrnou teplotou 17,9 °C byl sice podle klimatologů „v normě“, ovšem ne v normě naší současné představy o létě. 

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy