Víte, kolik stojí Václav Havel? Tak se podívejte

Jméno "Václav Havel" stojí 36 tisíc korun včetně DPH. Píší o tom dnešní Lidové noviny s tím, že využití slavného jména je svým způsobem reklama, za kterou je třeba platit. Například na lavičkách Václava Havla.

Václav Havel
reklama

Knihovna Václava Havla a Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97 o tom ví své. Právě tyto organizace musely zmíněnou částku zaplatit. Prozradil to deníku mluvčí Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích s tím, že cena bez DPH je 30 tisíc korun, s pak 36 300. Podle něj trval tvůrce laviček Václava Havla na tom, aby část peněz dostávala i Knihovna Václava Havla. 

Lavičky nejsou to jediné, co se po zesnulém prezidentovi jmenuje. V plánu je také náměstí v izraelské Haifě. Zde ale nastal problém, kvůli kterému se musí sejít vedení Nadace VIZE 97 s pracovníky ministerstva zahraničí.

Českému velvyslanci v Izraeli Ivo Schwarzovi totiž na ambasádu dorazil dopis od Nadace VIZE 97, v němž se žádá o zaplacení poplatku ve výši 1000 eur. Podle Schwarze ale ambasáda nemá poplatek jak uhradit, navíc tvrdí, že jde o uznání pocty, nikoli o komerční produkt.

Témata: Havel, Václav

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky