Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konec pravicového ožebračování, raduje se Škromach

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Konečně končí léta ožebračování zaměstnanců, zaradoval se místopředseda Senátu Zdeněk Škromach na svém Facebooku. Je nadšený z toho, že vláda schválila navýšení minimální mzdy o 700 korun a chce v tom do budoucna pokračovat.

Vláda odsouhlasila přes odpor zaměstnavatelů zvýšení minimální mzdy z 8 500 Kč na 9 200 korun. Do budoucna chce v navyšování minimální mzdy pokračovat. Sociální demokracie například před volbami hovořila o tom, že chce v Česku dosáhnout v blízké době hranice 13 000 korun.

Zvýšení udělalo radost Zdeňku Škromachovi, současnému místopředsedovi Senátu za ČSSD. "Konečně po letech ožebračování zaměstnanců pravicovými vládami. A chce v tom pokračovat. Alespoň o 500 Kč každého půl roku. Abychom vyrovnali ten Kalouskův, Schwarzenbergův, Nečasův či Drábkův deficit," napsal na Facebooku.

Proti zvýšení minimální mzdy o 700 místo 500 korun se postavili zaměstnavatelé. Naopak odboráři na tripartitě návrh podpořili.

Témata:  CZK Zdeněk Škromach

Související

Aktuálně se děje

21. října 2025 12:11

Salon, který zklamal: Jak postupovat, když služba skončí průšvihem místo relaxu

Návštěva kadeřnického salónu, nehtového studia či maséra představuje pro mnoho lidí zasloužený odpočinek či způsob, jak vylepšit svůj vzhled. Ne vždy se však výsledek shoduje s našimi představami – nový účes se nemusí podařit, manikúra může být nekvalitní a masáž namísto úlevy přinese bolest. Místo odpočinku si pak zákazník odnáší nepříjemný zážitek a problémy související s řešením nápravy k tomu. Jak v těchto případech postupovat a na co máte nárok? 

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Komentář

Stát přijde o miliardy, ceny moc neklesnou. Nová vláda žene gastro do maďarského experimentu

Snížení DPH na podávání nealkoholických nápojů v gastronomii z 21 % na 12 %, které chystá vznikající vláda, by snížilo příjmy státního rozpočtu přibližně o 1,5 miliardy Kč ročně. Dopad na ceny pro zákazníky by však byl omezený – zkušenosti ukazují, že podniky snížení sazby obvykle plně nepřenesou do cen. Část úspory si ponechávají jako vyšší marži, takže opatření pomáhá spíše podnikatelům v gastronomii než spotřebitelům.