Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Advokát Láska zveřejnil část faktur ProMoPru. Podívejte se, za co stát platil miliony

Advokáta Václava Lásku žaluje firma ProMoPro kvůli poškození dobré pověsti. Chce omluvu a půl milionu korun. Láska vyrazil do útoku a zveřejnil, za co stát platil této firmě při předsednictví EU.

V kauze ProMoPro jde o to, jestli byly služby, které tato firma poskytla, předražené. Policie tvrdí, že ano, Alexandr Vondra, který měl organizaci předsednictví na starosti, tvrdí, že nikoli. ProMoPro zajišťovalo audiovizuální služby během předsednictví.

Láska, kterého ProMoPro žaluje pro pomluvu, zveřejnil vyúčtování služeb firmy za jedno dvoudenní jednání ministrů vnitra a spravedlnosti zemí EU, které proběhlo 15. a 16.1. 2009. Tvrdí, že firma fakturovala služby předražené, nebo je vůbec nedodala.

Za "zajištění audio vizuálního vybavení a provozování audiovizuálních celků" pro toto dvoudenní setkání, zaplatil Úřad vlády ProMoPru cca 90 mil. Kč.

Láska se dostal k fakturacím pouze za několik milionů. Zde jsou údaje, které advokát zveřejnil na sociální síti:

Rozmístnění a instalace telefonních přístrojů ....899.608,- KčDvoudenní pohotovost na telefonu pro silnoproud ....302.400,- KčDvoudenní pohotovost na místě silnoproud...... 217.500,- KčDvoudenní pohotovost na síti silnoproud ....259.000,- KčDvoudenní pohotovost na telefonu pro slaboproud ....302.400,- KčDvoudenní pohotovost na místě slaboproud...... 217.500,- KčDvoudenní pohotovost na síti slaboproud ....259.000,- KčDvoudenní pohotovost pro datové služby .....235.200,- KčProgramátorské služby na zajištení dvoudenního setkání..7.000.000,- Kč

Žaloby, kterou na Lásku podala firma ProMoPro využil k tomu, aby soud získal z Úřadu vlády zbylé faktury, které stát zaplatil za služby pro zmíněný dvoudenní summit.

ČR celkem za ozvučení předsednictví zaplatila 525 milionů korun. To je mnohem víc, než platí jiné členské země EU.

Témata:  Kauza: Promopro

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Minimální mzda dál poroste. Ministerstvo řeklo, jaký má cíl

Minimální mzda má od začátku letošního roku novou výši, od ledna se zvýšila o více než tisíc korun. Ministerstvo práce a sociálních věcí má navíc stanovený jasný cíl ohledně dalšího navyšování nejnižšího výdělku v nadcházejících letech. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy