Najdi si svou pumpu: Pošta doručuje nejen dopisy, ale také ceny benzinu

Česká pošta kromě doručování dopisů, pohledů a balíků nově začala monitorovat ceny pohonných hmot u jednotlivých benzinek ve všech krajích republiky. Data do systému sbírají každý den tisíce pošťáků a pošťaček a ceny se aktualizují na webu www.tankujlevneji.cz.

660
reklama

Tak například v Praze se dá ve čtvrtek sehnat litr benzínu Natural 95 za 32,90 Kč a to konkrétně u benzínové pumpy Euro Prim v ulici Františka Diviše v pražské Uhříněvsi. Naopak u benzínky s logem Agip v Modřanech nakoupíte za 38,90 Kč. Litr nafty pak mají nejlevnější u pumpy D89 v Praze 10-Dolních Měcholupech. Pohonné hmoty tam natankujete za 32,90 Kč. Když se však rozhodnete vzít naftu u Benziny Plus v Rudné na dálnici D5 ve směru na Plzeň, připravte se, že na 39,50 korun za litr.

Na opačné straně republiky v Moravskoslezském kraji se ceny liší. Nejlevnější benzín tam koupíte v Brunálu u benzínky Lucky CS Gold a to za 34,90 Kč. V Bruntálu mají i nejdražší benzín v celém kraji a to na pumpě řetězce OMW na ulici Staroměstská. Litr tam natankujete za rovných 37 korun. Bruntál si drží prim v nejlacinější naftě v kraji. Na benzínce Vena Trade na Krnovské ulici tam svoje auto opět uvedete do provozu za 34,20 Kč. Naopak peněženku nejvíce provětráte u Benziny v České Vsi v ulici Jesenická, kde ve čtvrtek prodávali naftu za 36,60 Kč.

Projekt má pomoci motoristům orientovat se v nabídce a snadno si najít nejlevnější tankování, fungovat by mohl od druhé poloviny dubna. Mluvčí České pošty Marta Selicharová minulý týden uvedla, že státem ovládaná firma web připravuje už delší dobu spolu s ministerstvem průmyslu a obchodu.

Ceny pohonných hmot zveřejňuje v Česku na webu dosud například společnost CCS nebo některé internetové servery. K dispozici jsou ale většinou jen průměrné ceny v jednotlivých krajích nebo okresech.

Pro Českou poštu není web s cenami pohonných hmot prvním projektem, který přímo nesouvisí s jejím hlavním posláním. V polovině tohoto měsíce například spustí vyhledávač, jehož prostřednictvím mohou firmy za 199 korun měsíčně dostávat informace o nově vypsaných zakázkách podle zvolených kritérií.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky