RWE výrazně zlevní plyn! Ušetříme až tisíce

Přes 1,6 milionu českých domácností, které odebírají zemní plyn od společnosti RWE, v budoucnu ušetří. Největší český dodavatel totiž plánuje zlevnit od května zemní plyn pro domácnosti o více než 10 procent, ty tedy ročně ušetří i tisíce korun.

reklama

Energetická skupina RWE si přitom od zlevnění slibuje, že přiláká nové zákazníky. "Cenově jsme se nyní dostali pod úroveň nabídek většiny obchodníků. Děláme vše pro to, abychom měli dlouhodobě stabilní a příznivé ceny zemního plynu," uvedl obchodní ředitel a člen představenstva RWE Česká republika Tomáš Varcop.

Společnost také nabídne prémii až tři tisíce korun všem klientům, kteří platí své účty včas, a také zvláštní bonus až 3500 korun těm, jež uzavřou smlouvu s dvouletou fixací. Bonus je ale spojen pouze s jejich novým tarifem RWE plyn Optimal.

"Počítáme s tím, že celkem zákazníkům vyplatíme na prémiích a bonusech řádově stovky milionů korun. Chceme si zákazníky udržet, a proto jsme se rozhodli pro tak razantní slevy. Snížení cen nemá žádnou spojitost s probíhající arbitráží se společností Gazprom Export, vzhledem k tomu, že její výsledek ještě neznáme," dodal Varcop.

Zatím však není jisté, jak na zlevnění RWE zareaguje konkurence. Například další velký hráč na trhu E-ON podle svého mluvčího Vladimíra Váchy s cenami zemního plynu hýbat nehodlá.

Témata: RWE

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky