Policejní komando vtrhlo do budovy Lesů ČR! Další podezřelé zakázky?

Policie prohledává v pondělí kanceláře podniku Lesy ČR v Hradci Králové kvůli podezřelému zadání veřejných zakázek. Informace potvrdil mluvčí Lesů ČR Zbyněk Boublík.

reklama

Do budovy ředitelství státního podniku Lesy ČR v Hradci Králové se v dopoledních hodinách dostavilo několik příslušníků policie. „Po krátké informační schůzce zástupci podniku v rámci maximální součinnosti policistům umožnili přístup do několika kanceláří. Prohlídka souvisí s vyšetřováním podezření ze spáchání trestného činu při zadávání veřejných zakázek společnostem dynn a.s. a TIME IMPORT a.s. týkajících se dodávek informačních technologií," řekl Boublík.

První smlouvy s těmito společnostmi byly uzavřeny v září 2008.

„Jsme připraveni poskytnout policii veškerou součinnost. Uvítám, pokud budou objasněny veškeré kroky předchozího vedení státního podniku, které mohou v očích policie ČR vzbuzovat podezření z trestného činu," uvedl ekonomický ředitel podniku Michal Gaube, který je v současné době pověřen vedením státního podniku. Lesy ČR již v prosinci 2012 vydaly policii na její žádost veškerou dokumentaci k veřejným zakázkám, na základě které byly podepsány smlouvy se společnostmi dynn a.s. a TIME IMPORT a.s.

Témata: lesy čr

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky