Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Miliardář Kellner se zbavil Sazky! Jejím 100% vlastníkem se stane skupina KKCG

Miliardář Kellner se zbavil Sazky! Jejím 100% vlastníkem se stane skupina KKCG

Foto: Jan Zýka / INCORP images

Stoprocentním vlastníkem loterijní Sazky se stane mezinárodní investiční skupina KKCG. Ta se na koupi zbylého 50procentního podílu v sázkové jedničce na českém trhu dohodla se skupinou PPF v pondělí.

"Akvizice zbylých 50 procent v Sazce je pro nás úspěšným dokončením investice skupiny KKCG, která započala již na počátku loňského roku. Po období stabilizace přichází čas na další expanzi. Sazka pro nás představuje velmi silnou platformu pro dlouhodobý rozvoj nejen v oblasti loterií, ale i pro další retailové byznysy na českém trhu," uvedl člen představenstva skupiny KKCG Pavel Šachor a dodal: "Chceme, aby se Sazka i do budoucna významně podílela na podpoře a rozvoji sportovního a kulturního prostředí."Obě skupiny se dohodly, že jakékoli bližší informace k transakci nebudou zveřejněny.Dokončení transakce ještě podléhá schválení Úřadu na ochranu hospodářské soutěže.Sazka je s 55letou tradicí a s více než 90procentním podílem jedničkou na loterijním trhu v Česku.

Témata:  sazka

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Minimální mzda dál poroste. Ministerstvo řeklo, jaký má cíl

Minimální mzda má od začátku letošního roku novou výši, od ledna se zvýšila o více než tisíc korun. Ministerstvo práce a sociálních věcí má navíc stanovený jasný cíl ohledně dalšího navyšování nejnižšího výdělku v nadcházejících letech. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy