Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pohonné hmoty zlevnily, v následujících dnech opět podraží

Pohonné hmoty zlevnily, v následujících dnech opět podraží

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

U českých čerpacích stanic v minulém týdnu klesly ceny pohonných hmot, benzin zlevnil o 10 haléřů na 37,88 koruny, cena nafty se snížila o čtyři haléře na 36,90 koruny za litr. Za tímto vývojem stál posilující kurz koruny vůči dolaru, vyplývá to z pondělních statistik společnosti CCS.

Proti tomu cena ropy Brent v průběhu minulého týdne zamířila vzhůru. "Podporou byly informace Mezinárodní agentury pro energii, podle kterých se produkce OPEC v září snížila o 0,5 milionu barelů na 31,17 milionu za den. Agentura proto očekává v příštím roce růst globální spotřeby o 0,8 milionu na rekordních 90,5 milionu barelů za den," vysvětlil pro agenturu Mediafax analytik společnosti Colosseum Petr Čermák.

Podle informací IEA (Mezinárodní agentury pro energii) by se měla v následujících pěti letech zvýšit poptávka po ropě až na 95,7 milionu barelů.

V následujících dnech očekává analytik Čermák růst cen pohonných hmot. "O něco výraznější by mohlo být zdražení především v případě nafty," zakončil.

Témata:  pohonné hmoty

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy