Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pohonné hmoty zlevnily, v následujících dnech opět podraží

Pohonné hmoty zlevnily, v následujících dnech opět podraží

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

U českých čerpacích stanic v minulém týdnu klesly ceny pohonných hmot, benzin zlevnil o 10 haléřů na 37,88 koruny, cena nafty se snížila o čtyři haléře na 36,90 koruny za litr. Za tímto vývojem stál posilující kurz koruny vůči dolaru, vyplývá to z pondělních statistik společnosti CCS.

Proti tomu cena ropy Brent v průběhu minulého týdne zamířila vzhůru. "Podporou byly informace Mezinárodní agentury pro energii, podle kterých se produkce OPEC v září snížila o 0,5 milionu barelů na 31,17 milionu za den. Agentura proto očekává v příštím roce růst globální spotřeby o 0,8 milionu na rekordních 90,5 milionu barelů za den," vysvětlil pro agenturu Mediafax analytik společnosti Colosseum Petr Čermák.

Podle informací IEA (Mezinárodní agentury pro energii) by se měla v následujících pěti letech zvýšit poptávka po ropě až na 95,7 milionu barelů.

V následujících dnech očekává analytik Čermák růst cen pohonných hmot. "O něco výraznější by mohlo být zdražení především v případě nafty," zakončil.

Témata:  pohonné hmoty

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy