35 milionů korun v ohrožení! A Fiala o tom mlčí

Ministerstvo školství dost možná přijde o další miliony z Evropské unie. A ministr Fiala? Ten jen mlčí. Podle senátora ČSSD Marcela Chládka se jedná o další hřebíček do rakve evropských dotací pro české školství. EU totiž dostane další argument, proč nám ony miliardy z dotací neposílat.

660
reklama

„Dnes se ukázalo, že ministerstvu školství vážně hrozí, že přijde o 35 milionů korun z peněz Evropské unie kvůli špatně sepsané smlouvě k projektu informačního systému Národní soustavy kvalifikací. Musím upřímně říct, že taková informace mne nijak nepřekvapuje. Je to doklad toho, jak špatně ministerstvo školství administruje Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OVPK),“ tvrdí Chládek. Spíše než další problém českého školství by ho překvapilo, kdyby na ministerstvu existoval alespoň jeden kvalitní a bezchybný projekt.

Za částku, o kterou může ČR přijít, by se údajně dala zrekonstruovat budova školy nebo by se za tuto částku uhradil provoz středně velké základní školy. Největším překvapením tak pro Chládka je neaktivita ministra školství Fialy. Ten dosud nevydal žádné stanovisko.

Fiala nastoupil do úřadu v květnu. Nedlouho poté odvolal ředitele CERMATu Pavla Zeleného za nezvládnuté státní maturity. Od té doby není o ministrovi moc slyšet. K dění uvnitř vlády se nevyjadřuje, přestože je jejím členem jako nestraník. Situaci na ministerstvu také komentuje sporadicky a část veřejnosti se začíná domnívat, že byl dosazen jen jako figurka premiéra Nečase.

Témata: školství

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky