Prošetření nebo z EU neuvidíme ani euro!

Poslankyně Evropského parlamentu a členka Výboru pro rozpočtovou kontrolu Andrea Češková (ODS) považuje za nutné, aby bylo prošetřeno čerpání z fondů Evropské unie v českých regionech. Dotace z EU pro Českou republiku jsou v ohrožení.

660
reklama

 

„Zneužívání evropských dotací v několika regionech začíná vážně ohrožovat nejen reputaci České republiky v EU, ale i státní rozpočet země,“ uvedla na serveru ODS.

Evropská unie je na zneužívání dotací podle Češkové čím dál více háklivá. Situace vychází z dlouhodobé tíživé finanční situace, která panuje v Evropě poslední tři roky. „Sílí proto snaha ohlídat si každé euro z rozpočtu,“ píše Češková a dodává, „série zpráv o policejních raziích nebo vážných podezření na zneužívání evropských fondů ze strany socialisty ovládaných krajských rad rozhodně neprochází v Bruselu bez povšimnutí.“

Aby nebyl zastaven přísun peněz z EU, musí být prošetřeny všechny podezření, která se týkají nelegálního nakládání s evropskými dotacemi. V opačném případě už neuvidíme ani euro.

Témata: dotace z EU

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky