Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stránky na Facebooku obvykle nezískají víc než 256 fanoušků

Stránky na Facebooku obvykle nezískají více než 256 fanoušků, nejoblíbenější jsou profily osobností z hudebního a filmového businessu. Vyplývá to z výsledků průzkumu společnosti Recommend.ly, zveřejněných ve čtvrtek.

Společnost Recommend.ly provedla studii na vzorku 1,7 milionu facebookových stránek s cílem získat co nejvíce statistických dat. Zjistila například to, že nejvíce fanoušků mají hudebníci a filmaři, drtivá většina stránek přispívá méně než pětkrát měsíčně, nejčastěji píší politici.

Celých 56 procent facebookových stránek má méně než 256 fanoušků. Téměř třetina zkoumaných stránek (31 %) měla méně než 32 fanoušků. Čtvrtina se pohybovala v rozmezí 32 až 256 fanoušků. Mezi jedním a deseti tisíci fanoušků má 20 procent stránek, deset až sto tisíc pak 21 procent.

Nejvyšším průměrným počtem fanoušků se pyšní hudebníci/kapely (12 406) a herci nebo režiséři (11 622). Za nimi následují společnosti (7 429) a lokální firmy (6 265).

Témata:  Facebook

Související

Aktuálně se děje

21. října 2025 11:48

Zlato láme rekordy: Nejistota ve světě žene investory k nejstarší jistotě lidstva

Král drahých kovů si pověst „bezpečného přístavu“ na finančních trzích obhajuje s velkým přehledem. Od začátku roku 2025 jeho cena vzrostla o více než 50 % a poprvé v historii překonala hranici 4 000 USD za trojskou unci – a to dokonce během vládního shutdownu v USA. Takto prudký růst však otevírá otázku, zda zlato zvládne udržet tempo a zamíří až k hranici 5 000 USD, nebo přijde ochlazení. Podrobnější pohled na situaci nabízí Olívia Lacenová, analytička Wonderinterest Trading Ltd., ve své aktuální analýze.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Komentář

Stát přijde o miliardy, ceny moc neklesnou. Nová vláda žene gastro do maďarského experimentu

Snížení DPH na podávání nealkoholických nápojů v gastronomii z 21 % na 12 %, které chystá vznikající vláda, by snížilo příjmy státního rozpočtu přibližně o 1,5 miliardy Kč ročně. Dopad na ceny pro zákazníky by však byl omezený – zkušenosti ukazují, že podniky snížení sazby obvykle plně nepřenesou do cen. Část úspory si ponechávají jako vyšší marži, takže opatření pomáhá spíše podnikatelům v gastronomii než spotřebitelům.