Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Moody's potvrdila rating Maďarska, čeká silný růst jeho ekonomiky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Ratingová agentura Moody's Investors Service potvrdila hodnocení úvěrové spolehlivosti Maďarska na stupni Baa3 se stabilním výhledem.

Předpověděla rovněž, že maďarská ekonomika letos vzroste o 4,3 procenta a v příštím roce o 3,4 procenta.

Agentura nicméně upozornila, že hospodářský růst v Maďarsku omezuje nedostatek pracovní síly. Na dlouhodobé vyhlídky maďarské ekonomiky bude mít podle ní negativní vliv rovněž nižší příliv peněz z fondů Evropské unie.

Meziroční tempo hospodářského růstu v Maďarsku ve třetím čtvrtletí činilo 4,8 procenta. To představuje pouze nepatrné zpomalení ze 4,9 procenta ve druhém kvartálu.

Maďarská ekonomika podle místního statistického úřadu ve třetím čtvrtletí těžila z příznivého vývoje ve službách, stavebnictví a zemědělství. Ministr financí Mihály Varga tento měsíc předpověděl, že v celém letošním roce by se maďarský hrubý domácí produkt mohl zvýšit o 4,3 až 4,5 procenta.

Témata:  Moody´s Maďarsko ekonomika

Aktuálně se děje

24. července 2024 10:16

21. července 2024 21:04

SLEDUJTE: Joe Biden se vzdal kandidatury. Trump zatím nemá soupeře

Americký prezident Joe Biden v neděli oznámil, že stáhne svou kandidaturu na post prezidenta USA a nebude se ucházet o znovuzvolení.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Jozef Síkela

Vláda navrhne eurokomisařem za Česko Jozefa Síkelu

Vláda Petra Fialy nabídne staronové předsedkyni Evropské komise Ursule von der Leyenové jako eurokomisaře za Českou republiku současného ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu. O jeho nominaci rozhodla na poslední schůzi před vládními prázdninami ve středu 24. července 2024. Začátku schůze byl přítomen i prezident republiky Petr Pavel.