zelí

Ilustrační fotografie

Kupované kysané zelí? Chybí v něm látky, které jsou přínosné pro lidské zdraví

Magazín

Kysané zelí považujeme už od pradávna za zdravou potravinu a přirozený zdroj vitamínu C a bakterií mléčného kvašení. Chemická konzervace a sterilace jeho vlastnosti mění. Časopis dTest otestoval 14 výrobků a zjistil, že některé z nich označené jako kysané zelí obsahují jen minimum vitamínu C a bakterií mléčného kvašení. Chybí v něm tedy přesně ty látky, které jsou přínosné pro lidskou imunitu a zažívání.

Aktuálně se děje

26. června 2025 11:13

16. června 2025 15:12

Předpověď počasí na noc a úterý 17. června

Úterý přinese počasí, které potěší milovníky slunce i čerstvého vzduchu. Jaké teploty nás čekají a kde se může objevit ranní překvapení?

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy