Každý pátý Čech touží po zlaté platební kartě

Téměř každý pátý Čech touží mít zlatou platební kartu. Především proto, že zlatá karta je pro Čechy symbolem bohatství a luxusu (32 %), „otevírá dveře“ (18 %) a posiluje společenský status (14 %). Třetina dotazovaných (32 %) vnímá zlatou kartu jako užitečnou díky nabídce doplňkových služeb a dalších výhod. Každý třetí muž si navíc myslí, že si díky platební kartě může život více užívat. Každá druhá žena (54 %) zase přiznává, že když vidí majitele zlaté karty, zajímá ji, kolik peněz asi celkem má. O 60 % více mužů než žen si také myslí, že jim zlatá karta dodává na atraktivitě. Vyplynulo to z průzkumu Equa bank, který si banka nechala zpracovat u příležitosti uvedení Equa bank zlatých karet MasterCard na trh.

Ilustrační fotografie
reklama

Z průzkumu mimo jiné také vyplynulo, že každý druhý Čech očekává od zlaté karty výhodné slevy u obchodníků, bezplatné výběry ze všech bankomatů v České republice (42 %), výhodné bezplatné pojištění proti zneužití, ztrátě či krádeži osobních věcí (32 %) nebo cestovní pojištění (24 %). 9 z 10 Čechů by přitom za zlatou kartu včetně vedení účtu bylo ochotno platit do 200 korun měsíčně.

„Průzkum, který jsme si nechali zpracovat, nás inspiroval při vytváření Equa bank zlatých karet. Naše karty Premium a Premium Plus nabízejí všechny atributy, které klienti chtějí, a to všechno za bezkonkurečně nejvýhodnějších cenových podmínek na trhu. Navíc je jejich součástí i program exklusivních výhod MasterCard Elite a rozsáhlý bonusový program Sphere card. Zlatou kartu Premium lze pořídit již za 89 korun měsíčně, kartu Premium Plus za 129 korun měsíčně,“ uvádí Tomáš Veselý, ředitel oddělení depozitních produktů Equa bank.

Každý 10. Čech už zlatou kartu má, touží po ní hlavně mladí

Téměř každý desátý Čech je již majitelem zlaté karty. Každý pátý pak po ní touží. Ve věku mezi 18 až 26 lety pak chce zlatou kartu dokonce třetina Čechů.

Sedm z deseti dotazovaných by se zlatou kartou platilo stejně jako se standardní kartou. Pro pětinu žen je ale zlatá karta vzácnější, platily by s ní méně často a pouze dražší zboží.

Luxus bez přemrštěných cen

Při příležitosti čtvrtého výročí na trhu představila Equa bank novinku v podobě zlaté platební karty Premium a Premium Plus. Součástí zlaté karty Premium je program exkluzivních výhod MasterCard Elite bonusový program  Sphere card, pojištění karty a osobních věcí a cestovní pojištění. Cenou se karty řadí k těm nejvýhodnějším na trhu. Zlatá karta Premium vyjde na 89 Kč měsíčně, zlatá karta Premium Plus vyjde na 129 Kč měsíčně a nabízí navíc například výběry z bankomatů v zahraničí zdarma, vyšší pojistné krytí v případě ztráty či krádeže karty a osobních věcí a nadstandardní cestovní pojištění.

Témata: platební karty

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky