Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fio banka umožňuje správu peněz pomocí otisku prstu

Fio banka
Fio banka
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Česká Fio banka přichází s možností podepisovat transakce ve Smartbankingu pomocí otisku prstu, nebo se tímto způsobem do aplikace přihlásit. Funkce Touch ID je bezpečný a jednoduchý způsob aktivní správy financí v mobilu.

Fio banka potvrzuje titul Bankovního inovátora a nově svým klientům v mobilní aplikaci Smartbanking nabízí moderní a bezpečnou identifikaci pomocí otisku prstu, která může nahradit vstupní přihlašovací heslo do aplikace nebo autorizační PIN pro podepisování transakcí. Využít otisk prstu je možné pouze pro jeden z uvedených úkonů. Klienti, kteří mají mobilní telefon či tablet s biometrickým snímačem otisku prstů, ho mohou nyní využít jako náhradu jiného ověření. Stačí si v zařízení zaregistrovat otisk jednoho nebo více prstů a následně si v aplikaci Smartbanking nastavit, které ověření otisk prstu nahradí. Tato funkce je aktuálně kompatibilní se zařízeními s operačním systémem iOS, konkrétně s mobilními telefony iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus a tablety iPad Air 2 a iPad mini 3.

„Stále chceme patřit k leaderům v inovacích na českém bankovním trhu, proto přinášíme našim klientům další vychytávku v podobě funkce Touch ID, která umožňuje podepisovat transakce pomocí otisku prstů. Naši klienti tak mohou využívat nejen produkty bez poplatků, ale také moderní aplikace, které jim usnadňují správu financí,“ dodává k novince ve Smartbankingu Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.

Témata:  Fio Banka

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 12:55

Koupil jsem si prodlouženou záruku, nebo je to pojištění?

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automaticky, jindy je za příplatek. Nemálo spotřebitelů si tak prodlouženou záruku přikoupí, zejména na spotřební elektroniku, která bývá na poruchy náchylná. Někteří z nich však mohou být posléze nepříjemně překvapeni, když jim s reklamací nevyhoví, buď kvůli podmínkám smluvní záruky, nebo protože se vlastně vůbec nejedná o záruku, ale o pojištění. Na co by si měl spotřebitel pozor, než si za takovou nadstandardní službu připlatí?

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Kdo investuje v Česku do kryptoměn?

Podle výzkumu globální platformy pro sběr dat statista.com uvedlo v roce 2022 vlastnictví některé digitální měny 13 % Čechů. V roce 2021, kdy nejznámější kryptoměna bitcoin dosahovala jedněch ze svých nejvýznamnějších maxim, činil podíl kryptoměnových investorů dokonce 15 %. Data také ukazují, že majitelé kryptoměn v Česku se zajímají o technologie a mají zájem na řešení inflace nebo nedostupného bydlení.