Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a pátek 5. ledna

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

V noci přejde přes naše území k východu okludující frontální systém. Během dne v jihozápadním proudění postoupí na naše území frontální vlna, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):Zataženo až oblačno, zpočátku místy, zejména na Moravě a ve Slezsku déšť, na severu zpočátku v polohách nad 700 m, postupně nad 1000 m sněžení. Během noci od západu ustávání srážek a postupně i ubývání oblačnosti, místy až na polojasno. Nejnižší teploty 5 až 1 °C. Čerstvý jihozápadní až západní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na jihovýchodě území vítr mírný do 5 m/s.

Tlaková tendence: zpočátku slabý až mírný pokles, postupně slabý až mírný vzestup

Rozptylové podmínky: dobré

Počasí přes den (07-24):Polojasno až oblačno, během dne od jihozápadu přibývání oblačnosti a postupně místy déšť. Nejvyšší teploty 5 až 9 °C, místy až 11 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s, zpočátku místy s nárazy kolem 15 m/s, bude odpoledne slábnout.

Tlaková tendence: slabý až mírný vzestup

Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 12:55

Koupil jsem si prodlouženou záruku, nebo je to pojištění?

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automaticky, jindy je za příplatek. Nemálo spotřebitelů si tak prodlouženou záruku přikoupí, zejména na spotřební elektroniku, která bývá na poruchy náchylná. Někteří z nich však mohou být posléze nepříjemně překvapeni, když jim s reklamací nevyhoví, buď kvůli podmínkám smluvní záruky, nebo protože se vlastně vůbec nejedná o záruku, ale o pojištění. Na co by si měl spotřebitel pozor, než si za takovou nadstandardní službu připlatí?

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy