Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman: Schengen zachrání důsledné deportace

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka, EuroZprávy.cz

Prezident Miloš Zeman přišel s dalším kontroverzním návrhem. Aby se podařilo zachránit schengenský prostor, navrhuje zřídit evropskou armádu a hlavně důsledněji deportovat ekonomické migranty. Těch můžou být v Evropě statisíce.

Prezident zároveň tvrdí, že se letos migrační vlna převalí i přes Českou republiku. Premiér Sobotka vzápětí ubezpečil, že lidé v České republice budou díky připravenosti armády a policie v bezpečí.

"Má-li se Evropa zachránit a nemá-li se schengenský prostor rozpadnout. Je nutné říci jedno jediné tvrdé slovo a to slovo je deportace," řekl prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro slovenskou televizi TA3. V otázce navrácení ekonomických migrantů do země původu se s prezidentem čeští politici shodují.

Jak by se měli podle prezidenta Miloše Zemana ekonomičtí migranti deportovat. To dnes na své TK upřesnil jeho mluvčí Jiří Ovčáček: " Máme k dispozici letadla, máme k dispozici kapacitní lodě, kam se vejde několik tisíc lidí. Já si myslím, že těch dopravních prostředků je hodně. Důležitá je vůle politiků k takovému řešení."

Podle Miloše Zemana se letos migrační vlna nevyhne ani České republice. "Vláda, policie a armáda se i letos postarají o to, aby naši občané byli v maximálním bezpečí, stejně jako se nám to podařilo v roce 2015," ujistil Čechy premiér Bohuslav Sobotka.

Témata:  Miloš Zeman

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy