Ringo Čech zostra k Zemanovi: Jen idiot tohle nevidí

Prezident Miloš Zeman odmítl jít ve stopách zahraniční politiky svého předchůdce Václava Havla Jakou ideu ale do zahraniční politiky vnesl? Na to odpovídali jeho podporovatelé.

Prezidenti Německa a Česka navštívili továrnu Škoda Auto.
reklama

Server Lidovky.cz oslovil Zemanovy podporovatele s následujícím dotazem: "Prezident Miloš Zeman tvrdí, že v zahraniční politice nechce jít ve stopách Václava Havla a jeho stylu ochrany lidských práv. Jakou ideu podle Vás vtiskl Miloš Zeman zahraniční politice po nástupu do úřadu?"

Předseda SPO Jan Veleba zastává podobný názor, jako Zeman, konkrétně v tom, že demokracie evropského typu je záležitost vlastní naší kultuře křesťanské civilizace. "Ale u těch dalších jako například muslimové, Asie nebo Afrika, tam je to postaveno jinak a prezident má stoprocentně pravdu, že účinnější je rozvoj demokracie pomocí obchodních styků, cestování či kulturních styků," řekl serveru.

Senátor Zdeněk Škromach považuje vyhranění Miloše Zemana vůči svým předchůdcům za běžnou záležitost. "Na druhé straně si neumím představit, že by Miloš Zeman, a tak to někdy vnímám v rámci médií, byl odpůrce či protivník lidských práv. Zeman je určitě větší realista v zahraniční politice než byl možná někdy trošku naivní Václav Havel," dodal.

Hudebník a publicista František Ringo Čech podotkl, že Havel byl Havel, Klaus byl Klaus a Zeman je Zeman. "Prezident Zeman nedělá provýchodní ani prozápadní politiku. Prezident Zeman dělá pro českou politiku. Jen idiot to nevidí," dodal.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky