Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hyundai ví, jak poslat autem zprávu do vesmíru +VIDEO

Země, ilustrační fotografie
Země, ilustrační fotografie
Foto: NASA

Hyundai propojil členy jedné z nejodloučenějších rodin v naší sluneční soustavě. V rámci kampaně na podporu své firemní filozofie nazvané „New thinking“ pomohl předat poselství "z tohoto světa" přímo do vesmíru.

Nová kampaň s názvem "Zpráva do vesmíru", je zároveň příběhem 13leté dívky z Houstonu v Texasu, jejíž otec je astronaut a často na vesmírných misích na Mezinárodní vesmírné stanici tráví mnoho dlouhých měsíců. Hyundai přišel na způsob, jak otce s dcerou propojit pomocí unikátního vzkazu psaného obřím písmem, které je možné číst i z vesmíru. 

Po několika expedicích na různá místa na světě a analýzách dat o počasí a geografických podmínkách bylo jako nejvhodnější místo pro vytvoření vzkazu vybráno vyschlé jezero Delamar Dry Lake, v americké Nevadě. Tato přírodní rovina posloužila jako gigantické plátno, na které 11 vozů Genesis napsalo svými koly zprávu o rozloze více než jeden a půl krát větší než Central Park v New Yorku. Zachycení zprávy od své dcery Stephanie na Mezinárodní kosmické stanici posléze její otec prokázal fotografií. Vzkaz o rozloze 5,55 km2 byl navíc Guinessovou knihou rekordů uznán jako "největší obraz stopy pneumatiky".

Na ambiciózním projektu spolupracovali odborníci z Koreje, Evropy i Spojených států. Náročná akce vyžadovala vozidla s vynikajícím výkonem motoru, přesným řízením, spolehlivým pohonným ústrojím a vynikající jízdní stabilitou, aby se vyrovnala s drsným povrchem při vytváření komplikovaného obrazce. Byla nutná perfektní synchronizace, takže tým nakonec rozhodl, že Hyundai Genesis bude pro tuto výzvu ideální automobil.

Zdroj: YouTube

Témata:  auta Vesmír

Aktuálně se děje

29. dubna 2024 8:12

Evropské banky zaplatily Kremlu na daních 800 milionů euro

Sedm největších evropských bank podle domácích aktiv loni zaplatilo Kremlu na daních více než 800 miliard euro, což je čtyřikrát více než předválečná úroveň, a to navzdory slibu, že po rozsáhlé invazi na Ukrajinu minimalizují svou přítomnost v Rusku.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy